050 438 2119 / Kirsi  -  050 438 1419 / Niina- info@tilipahkyla.fi | 

Palvelut

Kirjanpitopalvelut

Kirjanpito ei ole vain yrityksen pakollinen velvollisuus. Ensisijaisesti kirjanpidosta saadaan tärkeää tietoa itse yritykselle. Kirjanpidon tarkoituksena on laskea toiminnan tulos, pitää yhtiön ja sen omistajien varat erillään sekä antaa tietoa yrityksen toiminnasta. Kirjanpito tuottaa tärkeää tietoa yrityksen taloudesta ja tilasta myös ulkoisille sidosryhmille.

Kirjanpidolla on myös tärkeä tehtävä verotuksen kannalta, sillä yritysten verotus perustuu kirjanpitoon. Kirjanpidon perusteella määritetään sekä arvonlisäverotus (alv) että tuloverotus.

Me pidämme sinut ajan tasalla, seuraamme ennakkoverojen määrää tilikaudella ja kerromme mitä kuukausiraportin luvut tarkoittavat.

Käytössämme on nykyaikaiset taloushallinnon ohjelmistot, joita hyödyntämällä asiakkaan kirjanpito voidaan tehdä joko kokonaan tai osittain sähköisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Osittain sähköisessä kirjanpidossa voit ottaa käyttöösi esim. myyntireskontran.

Palkanlaskenta

Toimiva ja oikea-aikainen palkanlaskenta on kirjanpidon lisäksi yksi tärkeimmistä taloushallinnon toiminnoista. Jätä siis palkanlaskenta meidän hoidettavaksi ja vapauta kallisarvoista aikaasi. Teemme puolestanne mm. seuraavat palkanlaskennan työt:

 • palkkojen laskenta
 • lomapalkka- ja lopputililaskenta
 • jäsenmaksujen ja ulosottojen käsittely ja tilitys eteenpäin
 • palkkalaskelmien toimitus työntekijöille
 • palkkojen maksatus
 • työehtosopimusten tulkinta
 • tulorekisteri-ilmoitukset
 • palkkatukihakemukset
 • palkkatodistukset

Sähköinen taloushallinto

Sähköinen taloushallinto vapauttaa yrittäjän aikaa ja mahdollistaa ajantasaisemman tiedon yrityksesi taloushallinnosta. Sähköisillä ohjelmilla voit hoitaa yrityksesi laskutusta tai taloushallintoa missä tahansa ajasta ja paikasta riippumatta.

Sähköisen taloushallinnon myötä kahdenkertainen kirjanpito poistuu. Kaikki tositteet ovat tallessa yhdessä paikassa sähköisessä muodossa, eikä tietoa tarvitse siirtää manuaalisesti paikasta toiseen. Kuitit on myös mahdollista skannata talteen älypuhelimella heti ostotapahtuman yhteydessä, jolloin ne menevät suoraan ohjelmaan, eivätkä häviä.  Yrittäjälle jää enemmän aikaa keskittyä omaan ydinosaamiseensa.

 

Sähköisessä taloushallinnossa myynti- ja ostolaskut kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon heti kun laskut on hyväksytty. Reskontra on ajantasalla sekä pankkiyhteyden ansiosta myös kassavirta. Tämä mahdollistaa lähes reaaliaikaisen talouden seurannan. Kirjanpidon raportit voi hakea nopeasti suoraan ohjelmistosta, jolloin niitä ei enää tarvitse odotella jälkikäteen. Ajantasainen talouden seuraaminen ja ennustaminen auttavat yrityksen talouden ylläpitämistä ja kehittämistä.

Sähköinen arkistointi poistaa tarpeen aineiston säilytystilalle ja aineisto on saatavilla paikasta ja ajasta riippumatta.

 

HUOM! Verkkolaskulaki 1.4.2020

Yrityksellä on oikeus saada pyynnöstä toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa 1.4.2020 alkaen. Sähköinen lasku tarkoittaa vain digitaalisessa, rakenteisessa muodossa, sähköisestä laskutusjärjestelmästä toiseen lähetettyjä laskuja. Esimerkiksi sähköpostilla lähetetty pdf-lasku ei ole sähköinen lasku. Vastaanottajalla on oikeus jopa hylätä laskut, jotka eivät täytä lainmukaisen verkkolaskun vaatimuksia.

Laki ei koske yksityishenkilöitä, joten sen vaikutukset yrityksiin, jotka tekevät vain B2C-kauppaa ovat pienet. Laki ei myöskään koske yrityksiä, joiden liikevaihto on alle 10 000 euroa.

Ottamalla sähköisen taloushallinnon käyttöösi, varmistat että laskujen lähettäminen ja vastaanottaminen hoituvat lain edellyttämällä tavalla.

Tilinpäätös ja veroilmoitus

Asiantuntemuksella laadittu kirjanpito ja tilinpäätös takaavat, että yrityksesi verotus on oikeudenmukaista. Tilikauden päätyttyä laadimme yrityksen virallisen tilinpäätöksen sekä veroilmoituksen ja toimitamme tiedot Verohallintoon. Asiakkaan pyynnöstä teemme myös pöytäkirjat.

 

Perinteinen kirjanpito

Kaikki eivät halua siirtyä sähköiseen kirjanpitoon, vaan haluavat perinteisen, paperisen kirjanpidon. Perinteinen kirjanpito sopii yrityksille, joissa paperisten kuittien ja tositteiden määrä ei muodostu liian isoksi ja paperit pysyvät tallessa. Toimitat meille kirjanpitoon tarvittavat tositteet sovitun aikataulun mukaan ja hoidamme kirjanpidon manuaalisesti.

 

Muut palvelut

Palveluihimme kuuluu muun muassa:

 • osto- ja myyntireskontran seuranta
 • maksuliikenne ja laskutus
 • yrityksen perustaminen ja lopettaminen
 • yhtiömuodon muutokset
 • yhteistyökumppaneiden kautta laajemmat veropalvelut esim. sukupolvenvaihdokset, yrityskaupat ja tilintarkastuspalvelut sekä lakipalvelut

Ohjelmistot

Tili Pähkylä Oy käyttää Procountor ja Fennoa ohjelmistoja. Tämä mahdollistaa reaaliaikaisen talouden seurannan. Ohjelmat soveltuvat hyvin myös perinteisen kirjanpidon tekemiseen.

 

Kiinnostuitko?

Mikäli haluat keskustella tarkemmin tilitoimistopalveluistamme, ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen. Tapaaminen ei sido sinua mihinkään.

 

Ota meihin yhteyttä

Jätä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.